‘Goesting’ is een muzikale roadtrip door het land van onze zuiderburen met de mooiste Vlaamse liedjes en de verhalen erachter voor Bourgondiërs en liefhebbers van prachtige muzikale vertellingen.

Ooit maakten we slechte Belgenmoppen, konden we beter voetballen en spraken we er gekscherend over dat we Vlaanderen maar weer bij Nederland moesten voegen.

Maar tijden zijn veranderd! We zijn zelf in war en België straalt als een oase van geluk die ze zo prachtig bezingen in beeldschone Vlaamstalige liedjes. Chansonniers als Raymond van het Groenewoud, Gorki, Johan Verminnen en Stef Bos zingen Vlaanderen elke dag een beetje mooier met verstillend mooie liedjes en ongepolijste, rauwe schoonheid.

Bas Bons en Kees Vriend verzamelden de mooiste liedjes en gingen op roadtrip door België om de verhalen achter de liedjes bij onze Belgische vrienden te verzamelen. Op zoek naar de GOESTING!

Bas Bons en Kees Vriend zijn twee verhalenvertellers en singer/songwriters die elkaar vonden in de liefde voor het Nederlandstalige Lied. Na eigen cd’s en solovoorstellingen in de theaters besloten ze voor Goesting de handen ineen te slaan.

Allez, dompel u onder in bekende pareltjes en onbekende chansons en voel de Goesting. Vlaanderen boven!

Kees Vriend  was voor het eerst met het nummer “Ik betaal” te horen op de CD Leef waar diverse artiesten o.a. BlØf en The Scene een hommage brachten aan Ramses Shaffy. Na jarenlang kinderprogramma’s in de Nederlandse theaters te hebben gebracht besloot hij als zanger verder te gaan om zijn eigen repertorie te laten horen. In 2017-2018 brengt hij het programa ‘Waar spreken we af’ genoemd naar zijn in oktober 2017 uitgebrachtte CD.

Bas Bons was al een veelgevraagd sessiemuzikant, maar besloot dat het anders moest en het tijd was voor zijn eigen verhaal. Snel zat de Amersfoorter aan tafel bij DWDD  en deed hij mee aan een tv-programma van Giel Beelen de beste sing-songwriter van Nederland. Maart 2017 verscheen zijn debuutalbum ‘WAKKER’, met elf Nederlandstalige popliedjes en is ook Bas met zijn eigen programma in den lande te zien.

Deze twee sing-songwriters ontmoetten elkaar tijdens een festival en ontstond daar een vriendschap en een vruchtbare muzikale samenwerking.

Fotograaf voor credits in de brochure: Olga Simonenko

Preview

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment