De in 1973 opgerichte Britse popgroep The Rubettes krijgt een jaar later een wereldhit met hun eerste single “Sugar Baby Love”. Deze staat zeven weken op nr. 1 in de Top 40 en is het begin van een indrukwekkende reeks. Binnen slechts twee jaar worden nóg zes hits gescoord waarvan er maar liefst vijf in de top 10 belanden. Ze traden op in teddybroeken, oversized jasjes en petten, alles in het wit en pastelkleuren en lieten vele meidenharten sneller slaan. 

De groep kent een lange lijst leden en ex-leden en treedt in de loop der jaren in allerlei wisselende samenstellingen op. De groep bestond tot in 1979. De zanger Alan Williams ging daarna solo verder. In 1983 kwam de groep bijeen omdat er in het Gouwe Ouwe-circuit vraag was naar optredens van de originele Rubettes. Na hevige onderlinge ruzies en tussenkomst van de Britse rechter in 1998 bereikten ze een compromis. Tegenwoordig is er een “The Rubettes feat. Alan Williams” waar de 3 originele Rubbettes inzitten en een “The Rubettes feat. Bill Hurd”.

In 2016 vierden “The Rubettes feat. Alan Williams” hun 40 jarig jubileum in een uitverkocht Olympia in Parijs met daarna volle zalen in België, Zwitserland en Duitsland.

“Nee, de Rubettes zijn niet dood,” zegt zanger Alan Williams. We hebben netzoveel platen verkocht als de Beatles, maar het verschil is dat wij nog op het podium zijn …

Na een (te) lange afwezigheid op de Nederlandse podia komen de laatste “dinosaurussen” van die tijd met hetzelfde enthousiasme in seizoen 2018-2019 voor een paar theaterconcerten naar Nederland.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen