Er komt disco royalty naar Nederland. Een van de bekendste en succesvolste soul en disco groep Sister Sledge doet tijdens haar Europese tour Nederland aan voor een aantal exclusieve shows.

De zussen Debbie, Kim, Joni en Kathy bestormden in de jaren zeventig wereldwijd de hitlijsten met “We Are Family”, “Lost In Music”, “He’s The Greatest Dancer” en “All American Girls”. In de loop der jaren heeft Sister Sledge meer dan 15 miljoen platen verkocht en meer dan 100 awards in ontvangst mogen nemen. Het baanbrekende album ‘We Are Family’ kwam eind jaren zeventig uit en werd met dit album Sister Sledge onmisbaar in de hitlijsten en werden de zussen een begrip over heel de wereld. Het succesvolle album wordt in 1980 opgevolgd door ‘Love Somebody Today’, wiens titel de volgende hit werd.

De meiden kregen van jongs af aan muziek met de paplepel ingegoten door hun grootmoeder de professionele opera sopraan Viola Beatrix Hairston Williams. Het viertal begon dan ook te spelen onder de noemer “Mrs. Williams Granddaughters”. De meiden werden omgetoverd tot Sister Sledge nadat moeder Florez het management op zich nam.

Sister Sledge is één van de populairste meidengroepen die de wereld ooit heeft gekend en absoluut een onmisbaar begrip in disco en soul genre. Kathy heeft de band eind jaren tachtig officieel verlaten en Joni overleed in maart 2017. Samen met  een nicht zetten Debbie en Kim Sister Sledge voort in nagedachtenis van Joni en laten horen dat ze nog steeds de disco Queens zijn.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen