Soms heb je van die parels in Nederland die aanwezig zijn maar te weinig worden gehoord. Dat is het geval met de muziek van R-chestra.

R-chestra absorbeert echo’s en veroorzaakt weer nieuwe echo’s in een wereld waar heel veel stemmen het hardst om aandacht schreeuwen en waar slechts weinigen luisteren. R-chestra gebruikt muziek om al die stemmen op een fascinerende manier tot een harmonisch geheel te smeden.

Hoe kan het dat we geraakt worden door muziek uit een samenleving die ons op het eerste gezicht volkomen vreemd is? R-chestra gelooft dat er veel meer overeenkomsten dan verschillen tussen culturen zijn. Soms komt dat materiaal van ver, soms zit de inspiratie om de hoek.

Het Nijmeegse R-chestra trad als op in Nederland en buitenland o.a. in het Concertgebouw, Music Meeting festival, Zomer Festival in Bosnie Herzegovina, Festival van Babylon in Irak en was met de Syrische zangeres Shaza Hayek bij Vrije Geluiden te horen. Tot 2 maal toe werd R-chestra, met fantastische muzikanten die hun sporen hebben verdiend, verkozen tot het beste van wat Nederland aan wereldmuziek te bieden heeft.

Het volgende theaterseizoen is gewijd aan de nieuwe CD waarop de allernieuwste reflecties zijn vastgelegd o.a. uit Syrië, Armenië, Oezbekistan en Nieuw Zeeland. Maar natuurlijk galmt er ook prachtig eerder werk van R-chestra na in het nieuwe seizoen.
Reflecties; muziek van ver die onder onze huid kruipt.

R-chestra: Pieter Klaassen, gitaren en zang. Lucien Matheeuwsen, bas en zang. Frans van Geffen, fluiten. Gerie Daanen, accordeon en bajan. Henk Wanders, percussie.  Johnny Rahaket, viool en zang

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment