Het concept van de Night of Guitars is in 1995 in Californië bedacht door ‘guitar poet’ Brian Gore. De concertavond draait om akoestische gitaarmuziek, maar de vier gitaristen hebben allen een totaal verschillende muzikale achtergrond, van gipsy naar jazz en van klassiek tot pop. Gore speelt zelf inmiddels niet meer mee, maar stelt de avond nog wel samen.

Night of Guitars brengt dit najaar vier fascinerende gitaarvirtuozen naar Nederland; Luca Stricagnoli, Antoine Boyer, Cenk Erdogan en Samuelito. Naast solo-optredens worden ook stukken in duo en als kwartet gespeeld. De eerste Europese tournee van het viertal werd zeer goed ontvangen, met elke avond een minuten durende staande ovatie.

Gastheer Luca Stricagnoli
Deze gitaar virtuoos met 60 miljoen views op internet heeft de “Triple Neck Akoestische Gitaar” en de zogenaamde “Speciale Gitaar” uitgevonden die horizontaal gespeeld moet worden.

Antoine Boyer  
Deze gitarist die zowel jazz als klassiek speelt won vele competities zoals Djangofest Award “Klassieke gitaaropenbaring 2016” en is in 2012 door het tijdschrift Guitarist Acoustic benoemd tot “Revelation”.

Cenk Erdogan (fretless guitar)
Produceerde en arrangeerde muziek voor 42 tv-films en 7 films, 6 albums en 37 muziekproducties waar hij ook vele prijzen voor ontving. Zijn laatste project in 2017 was voor de Turks popmuziekdiva Sezen Aksu.

Samuelito  
Tijdens zijn studie aan het conservatorium in Cannes viel hij gelijk op. Hij won vele international competities en stond met grote namen op het podium zoals Ibrahim Maalouf.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen