Een muzikale roadtrip door het land van onze zuiderburen met de mooiste Vlaamse liedjes en de verhalen erachter voor Bourgondiërs en liefhebbers van prachtige muzikale vertellingen. 

Ooit maakten we slechte belgenmoppen, konden we beter voetballen en spraken we er gekscherend over dat we Vlaanderen weer bij Nederland moesten voegen om ze uit het moeras te trekken. 

Maar tijden veranderen! We zijn zelf in war, speelt België oogstrelend voetbal en wordt er in Vlaanderen minder gehaast en bourgondisch genoten. 

Vervallen wij in oneliners en hebben zij woorden waarmee zelfs lelijke dingen lief klinken. Bovenal zijn ze de meesters van beeldschone liedjes in de Vlaamse taal. En daar zijn ze trots op! Chansonniers als Raymond van het Groenewoud, Gorki, Johan Verminnen en Stef Bos zingen Vlaanderen elke dag een beetje mooier. 

Bas Bons en Kees Vriend verzamelden de mooiste liedjes en gingen op roadtrip door België om de verhalen achter de liedjes bij onze Belgische vrienden te verzamelen. Op zoek naar de GOESTING! 

Middels verhalen, liedjes en beelden van de roadtrip nemen troubadours Bas Bons en Kees Vriend je mee op een Bourgondische trip langs verstillend mooie liedjes en ongepolijste, rauwe schoonheid. 

Allez, dompel u onder in bekende pareltjes en onbekende chansons en voel de Goesting!

 

Kees Vriend  was voor het eerst met het nummer “Ik betaal” te horen op de CD Leef waar diverse artiesten o.a. BlØf en The Scene een hommage brachten aan Ramses Shaffy. Na jarenlang kinderprogramma’s in de Nederlandse theaters te hebben gebracht besloot hij als zanger verder te gaan om zijn eigen repertorie te laten horen. In 2017-2018 brengt hij het programa ‘Waar spreken we af’ genoemd naar zijn in oktober 2017 uitgebrachtte CD.

Bas Bons was al een veelgevraagd sessiemuzikant, maar besloot dat het anders moest en het tijd was voor zijn eigen verhaal. Snel zat de Amersfoorter aan tafel bij DWDD  en deed hij mee aan een tv-programma van Giel Beelen de beste sing-songwriter van Nederland. Maart 2017 verscheen zijn debuutalbum ‘WAKKER’, met elf Nederlandstalige popliedjes en is ook Bas met zijn eigen programma in den lande te zien.

Deze twee sing-songwriters ontmoetten elkaar tijdens een festival en ontstond daar een vriendschap en een vruchtbare muzikale samenwerking.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen