La ballade des gens heureux wie kent dit grote Franse hit niet uit de jaren ’60 en ’70.

Chansonzanger Gérard Lenorman, nu 72 jaar, werd in de Normandische plaats Bénouville geboren als zoon van een onbekende Duitse soldaat en een 16 jarige Franse moeder. Hij wilde maar een ding in zijn leven, zanger worden en begon op twaalfjarige leeftijd met het schrijven van  eigen repertoire.

Eind jaren zestig vergaart hij bekendheid wanneer hij op tour gaat met het bekende chansonkoppel Johnny Hallyday en Sylvie Vartan en nummers schrijft voor niemand minder dan Brigitte Bardot. Pas echt bekend wordt hij wanneer hij de hoofdrol in de Franse versie van de musical Hair overneemt van Julien Clerc en het grote publiek kennis maakt met zijn bescheidenheid, charisma, rauwe stem en timbre.

In de decennia die volgen scoort hij een lijst aan hits, waaronder Voici les clés, Gentil dauphin triste en Si j’étais président. Legendarisch is La ballade des gens heureux, één van de meest bekende en gezongen Franse liedjes uit de geschiedenis van het Franstalige chanson.

In de afgelopen jaren bracht Lenorman meerdere Best Of-albums uit en bleef hij touren. In 2012 sloeg hij de handen ineen met de meest populaire Franse artiesten van het moment, waaronder Zaz, Florent Pagny en Joyce Jonathan, waarmee hij zijn chansons in een nieuwe, moderne uitvoering stak.

Gérard Lenorman, liefkozend ‘Le Petit Prince’ van het Franse chanson genoemd, komt met band in seizoen 2018-2019 voor een paar concerten naar Nederland waarbij de klassiekers allemaal de revue zullen passeren.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen