In het seizoen 2008-2009 debuteerde de nu 31 jarige Daisy Correia in de theaters in het programma Fado Blue van de nestor van de fado in Nederland Fernando Lameirinhas. Dit veelbelovende debuut kreeg zijn vervolg met eigen tournees o.a. ‘Este meu fado’, ‘Minha viagem pelo fado’ en ‘Uma casa Portuguesa’.

Seizoen 2018-2019 staat in het teken van 10 jaar Daisy Correia en wordt met het programma 10 Jaar fado op een zeer speciale manier gevierd. Ze kijkt samen met haar publiek terug op de afgelopen 10 jaar. Een periode waarin duidelijk de melange van de traditionele fado met het hedendaagse ‘fado hart’ van Daisy was te horen en te voelen.

Tijdens deze jubileumtoer is er echter meer dan horen en voelen. Daisy Correia geeft haar publiek tijdens dit seizoen ook de gelegenheid om haar fado te proeven. In samenwerking met de Portugese chef-kok Andre Amaro, van Amaro Creative Industries en o.a. eigenaar van het restaurant ‘Het Ketelhuis’ in Eindhoven, wordt het optreden gecombineerd met een exclusief Portugees diner.

Andre Amaro wordt gezien als een rebel binnen het koksgilde en bereidt zijn eten op de meest uitdagende locaties, zoals in rampgebieden, sloppenwijken, directiekamers en festivals (o.a. Lowelands en Parade). Dit keer vertoont hij zijn kunsten in de theaterzaal tijdens het intieme optreden van Daisy. De gasten krijgen een unieke, nooit eerder vertoonde beleving van deze twee Portugal ambassadeurs. Door middel van geur, kleur, zang en emotie wanen de gasten zich in een warm en weemoedig fadohuis in Portugal.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen