Jorge Fernando is verantwoordelijk voor de artistieke leiding van de show die de grootste successen van het enorme repertoire van Amália Rodrigues herhaalt. “Fado Amália”, “Lágrima”, “Estranha forma de vida”, “Barco negro” of “Uma casa Portuguesa” zijn een aantal van de nummers die deel uitmaken van dit uniek concert. Solo, duet of in koor, meerdere fadistas, onder begeleiding van de traditionele fado begeleiding, interpreteren deze grote werken die deel uitmaken van het collectieve geheugen van de Portugezen.

Jorge Fernando één van de bekendste fadozangers in Portugal en ooit begeleider van Amália Rodrigues, Fabia Rebordão nicht van Amália Rodrigues, Joana Amendoeira, Duarte, Pedro Moutinho, Anabela, Custódio Castelo en Carlos Menezes (allen ovb) laten Amália’s fado’s tijdens deze show horen. Voor dit eerbetoon blijven de muzikanten en fadistas gedurende de hele show op het podium om gezamenlijk met het publiek naar “Cantar Amália” te luisteren.

Na het succes van het eerste optreden in een uitverkocht  L’Olympia in Parijs en daarna in Rio de Janeiro in Brazilie, is “Cantar Amália” klaar om in Nederland een heropleving van de naam ‘Amália Rodrigues en het Portuguese lied te bengen.

Bij deze jonge fadistas voegt zich Daisy Correia, de fado ambassadrice in Nederland en ……….

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen